SI TA ZGJEDHIM KREMIN KUNDER DIELLIT ?

SI TA ZGJEDHIM KREMIN KUNDER DIELLIT ?

SHARE

Per te zgjedhur kremin e diellit duhet te njohim disa elemente ne paketimin e tij:

SPF: eshte akronimi per Sun Protecting Factor (faktori i mbrojtjes ndaj diellit)

Kur nje krem ka SPF 15 dhe nje tjeter ka SPF 30, padyshim qe ai me SPF 30 siguron mbrojtje me te larte, por jo detyrimisht dyfishin e mbrojtjes.

Elementi UVA, UVB dhe UVC qe po shihet se fundmi tregon qe kremi siguron mbrojtje dhe ka filtra per keto tre tipe rrezatimi.

Water resistent: do te thote qe kremi i reziston ujit deri ne 40 minuta pasi eshte lagur, ndersa “very water resistant” do te thote qe rezistenca ndaj ujit eshte deri ne 80 minuta.

Forma e produkteve mbrojtes ndaj diellit: 

  • kremerat  po ke lekure te thate, jane perfekt, sidomos per fytyren
  • Locionet . Preferohen per siperfaqe tge medha, jane me pak te trashe
  • Xheli  funksionon me mire ne zonat me qime (kraharori i meshkujve)
  • Stik preferohet per zonat rreth syve
  • Spray Preferencial per moshat e femijeve.

Si perdoren? 

  • vendosen ne lekure te thate, te pakten 15 minuta para daljes nga shtepia.
  • vendosen ne te gjitha siperfaqet  e trupit qe do ekspozohen duke perfshire veshet, buzet etj.
  • Rivendoseni pas 90 minutash dhe sa here dilni nga deti apo djersini.
  • Rera, uji dhe debora reflektojne diellin dhe e rriskojne me shume djegien prej tij.
  • vendsoni mbrojtes edhe kur eshte kohe me re.