SI TA LUFTONI AKNEN PERMES RETINOLIT TOPIK

SI TA LUFTONI AKNEN PERMES RETINOLIT TOPIK

SHARE
  1. Kontrolloni vajrat qe perdorni per hidratimin e lekures. Pavaresisht se lekurat me tendence akneike tentojne te thahen dhe duhen perdorur vajra per zbutjen dhe hidratimin e tyre, duhet te jemi te kujdesshem ne tipin e vajrave qe perdorim.
  2. Hiqni qelizat e vdekura te lekures. Ne njerezit me lekuren me tendence akneike, ka mungese te nje enzyme qe ndihmon ne shkeputjen e qelizave te vdekura (keto te fundit nga ana e tyre bllokojne poret dhe bejne te mundur krijimin e komedoneve). Perdorimi I retinolit mundeson shkeputje te shpejte dhe te kontrolluar te ketyre qelizave.
  3. Qetesoni skuqjen ne zonat akneike. Poret e bllokuara, mbajne Brenda edhe bakterie (P. Acne) . grumbullimi I tyre ne brendesi te porit dhe substancat qe ato clirojne, shkaktojne skuqje. Edhe kjo skuqje mund te kontrollohet perms retinoleve.
  4. Reduktimi I shenjave te aknes. Sikurse ndihmon ne parandalimin e aknes, perms heqjes se shtresave te vdekura te qelizave, ai ndihmon edhe ne reduktimin e shenjave qe aknet kane lene ne vite.

SI TA PERDORIM RETINOLIN

  1. Kujdes paketimin. I lene ne diell, retinoli I humb aftesite e tij.
  2. Mos e mbiperdorni.
  3. Tregohuni te duruar. Retinoli vepron ngadale, por eshte shume I efektshem.
  4. Perdorimin mos e beni me koken tuaj, por me protokoll te ndertuar nga dermatologu.