SI TA BENI EKZAMINIMIN E GJIRIT

SI TA BENI EKZAMINIMIN E GJIRIT

SHARE

Inspektimi me dore

 

  1. Rrini ne kembe ose shtrihuni mbi shpine
  2. Per secilin gji: mbani te bashkuar tre gishtat e mesit te dores se djathte, duke u siguruar te prekni gjithe siperfaqen e gjirit. Beni levizje horizontale, vertikale dhe rrethore.
  3. Kini parasysh qe pjesa me e madhe e kancereve te gjirit jane te perqendruar ne pjesen e siperme nga jashte dhe pas thithes, ndaj dhe kushtojuni vemendje ketyre zonave.
  4. Vec gjirit kontrolloni zonen nga sqetulla, qafa dhe poshte gjirit.
  5. Perseriteni proceduren e kontrollit si ne pozicionin shtrire dhe ne ate ulur.

images

Inspektimi me sy

  1. Qendroni para pasqyres me krahet ulur dhe shikoni gjinjte me vemendje per ndonje ndryshim ne madhesi, forme, skuqje, fryrje, demtim te lekures se gjirit dhe te thithes.
  2. Perseriteni inspektimin duke i vene duart ne ije.
  3. Ngrini duart dhe pozicionojini pas koke duke e vezhguar gjirin edhe ne profil.