ORGAZMA

ORGAZMA

SHARE

Nga vjen kjo vale e pamate kenaqesie? Cfare ndodh me trupin tone gjate orgazmes?
Fjala “orgazme” vjen nga greqishtja “orga” e do te thote: te digjesh nga zjarri. Eshte mekanizmi i kenaqesise seksuale: orgazma shperthen papritur, pas nje faze eksitimi dhe zgjat pak sekonda. Behet fjale per kenaqesine me te madhe qe mund te provoje nje qenie humane. “Termeti sensual” i orgazmes , pasohet nga nje faze qetesimi, kenaqesie dhe frymemarrjeje.
Pergjithesisht orgazma i detyrohet stimulimit te zones erogjene, si ne meshkuj edhe ne femra, perkedheljeve pararendese, gjuhes perkedhelese, masturbimit.
Por eshte fakt i njohur qe femrat e arrijne me ngadale orgazmen per disa arsye: presioni social i trasheguar nga e shkuara, pesha e edukimit dhe tabuve mbi intimitetin dhe me rendesishmja nga te gjitha: mosnjohja e trupit.