KONSUMI I RREGULLT I COKOLLATES, RRIT MIREFUNKSIONIMIN E TRURIT.

KONSUMI I RREGULLT I COKOLLATES, RRIT MIREFUNKSIONIMIN E TRURIT.

SHARE

Studimet kane treguar se cokollata ka ndikim shume pozitiv ne funksionin kardiovaskular. Por se fundmi jane zbuluar efekte pozitive te saj edhe ne sistemin nervor.

Ne nje studim te bere ne Syracuza ne New York, njerezit qe ju nenshtruan studimit u pyeten per tipet e ushqimit qe konsumonin dhe ju nenshtruan nje testimi  psikologjik dhe vleresuesi te inteligjences.

Pas mbledhjes se rezultateve dhe krahasimit te tyre u vu re se konsumimi i cokollates rriste aftesite konjitive (njohese) te trurit, pavaresisht pjeses tjeter te dietes. Sipas studimit jane flavanolet, pjese perberese e cokollates ne 30 – 70%, ato qe rrisin keto aftesi konjitive. Po keto flavanole gjenden edhe ne caj, vere te kuqe dhe frutat e kuqe. Ne qumeshtin me kakao gjenden ne 15%.