CILA ESHTE PESHA IDEALE QE DUHET TE KEMI PER GJATESINE TONE?

CILA ESHTE PESHA IDEALE QE DUHET TE KEMI PER GJATESINE TONE?

SHARE

Ne tabelen e meposhtme, ne dy kolonat e para eshte vendosur gjatesia ne centimeter dhe ne inch. Ne rreshtin e pare eshte bere ndarja ne dy grupmosha 25-54 vjec dhe 55-74 vjec. Ne rreshtin e dyte per secilen nga grupmoshat mund te beni ndarjen nese jeni masa S (small), M (medium) apo L (large).

std_male

Nje tjeter menyre per te llogaritur nese jemi te shendoshe apo te dobet, eshte permes atij qe quhet BMI (treguesi i peshes trupore). BMI llogaritet: pesha ne kg / gjatesia ne m X gjatesia ne m. Me poshte eshte tabela e gatshme e BMI per gjatesi dhe peshe te caktuara.

BMI-Chart