CELULITI/ FAKTE

CELULITI/ FAKTE

SHARE

Ka disa tipe celuliti:
edematoz
fibrotik
sklerotik
Eshte nje shtim i qelizave dhjamore.

Shkaktaret jane:
Faktoret predispozues – rastet ne familje, gjinia, ndryshimet hotmonale
Kontraceptivet
Crregullime hepatike dhe te tiroides
Jeta sedentare
Tipi i ushqimit
Veshjet/ kepucet e ngushta
Stresi
Pijet alkoolike

Trajtimi
Sporti
Mireushqyerja
Radiofrekuenca e ndihmuar nga kremerat anticelulit