ZONAT EROGJENE TE TRUPIT TONE; CILAT JANE?

ZONAT EROGJENE TE TRUPIT TONE; CILAT JANE?

SHARE

Te gjithe mendojme se e njohim mire trupin tone, por trupi i njeriut mbetet nje mister i pafund, me planete e tij te vegjel qe jane studim te vazhdueshem nga shkenca. Po aq ne studim eshte edhe planeti i erosit. A i njohim ne zonat erogjene (qe nxisin apo stimulojne deshiren seksuale) te trupit tone? Ne studimet e bera, vec zonave klasike te nxitjes se seksit, jane edhe disa te tjera, me pak te njohura:

1. Pjesa e brendshme e kycit te dores.

Ka shume mbaresa nervore dhe percon shume mesazhe ne tru, pikerisht ne zonen ku matet pulsi. Kuptohet qe prekja duhet te jete sensuale dhe jo sikur po masim pulsin.

2. Pjesa e pasme e qafes

Konsiderohet si nje nder zonat ku ndizer “celesi” i erosit. Sipas nje studimi te publikuar ne Revisten shkencore Cirtex, edhe vete grate e klasifikojne zonen nga gjiri e deri te koka si zone erogjene.

3. Te pasmet

Zone me potencial te larte erosi. E neglizhuar pasi ndodhet afer gjenitaleve, por ne njohesot e mire te pasionit ze nje vend specifik.

4. Skalpi

Eshte ndjesi e mrekullueshme, prekja e flokeve dhe skalpit, ndjesi qe e provojme edhe te parukierja. eshte aq erotike, sa duhet provuar me prekjen e scalpit dhe te flokeve te partnerit.

5. Pas gjurit

Zone qe nuk para preket, por e mbushur me nerva dhe me ene gjaku. Prekja e kesaj zone eshte shume intime, masazhim apo prekje sensuale, qe te dyja kane impakt te jashtezakonshem ne nje raport intim.

6. Llapa e veshit
Njihet si e tille dhe eshte paraqitur si e tille edhe ne mjaft prodhume kinem,atografike. Gjesti i kalimit te flokeve pas veshit nga femra, gjithmone eshte pershkruar si i tille. Sipas disa studiuesve te erosit, ngacmimi i veshit, mund ta coje femren deri ne orgazen, por shkencerisht, nuk ka asnje gje te provuar deri me sot.
7. Kembet

Jane gjithashtu mjaft nxitese. Ndryshe nga fetishet qe eksitohen thjesht duke pare kembe, njerezit qe kane nxitje prej tyre, eksitohen po aq edhe kur ua prekin.