KUR TE TRADHETON BURRI/GRUAJA: MITE DHE FAKTE

KUR TE TRADHETON BURRI/GRUAJA: MITE DHE FAKTE

SHARE

BURRAT QE TRADHETOJNE NUK JANE TE LUMTUR NE MARTESAT E TYRE?
56% e burrave qe tradhetojne jane shume te lumtur ne martesat e tyre, krahasuar me grate “tradhetare”, nder te cilat vetem 34% perjetojne martese te lumtur. Meshkujt ne tradheti kane motovacion seksual se renie ne dashuri apo romantizma.

ARSYEJA KRYESORE E TRADHETISE SE GRUAS ESHTE: VETMIA
Ekspertet thone se aesyet e tradhetise jane te ndryshme te meshkujt dhe femrat; meshkuajt duan vemendje seksuale, femrat kerkojne emocion. Femrat jane ne kerkim te emocioneve kur ndihen te vetmuara.

TRADHETIA NUK ESHTE SHKAKU KRYESOT I NDARJEVE TE CIFTEVE
Edhe pse mendohet tradhetia si arsyeja kryesore qe con ciftet drejt ndarjes, ne fakt shkaku kryesor i divorceve eshte mosmarrveshja ne cift.

SA ESHTE PERQINDJA E MESHKUJVE QE TRADHETOJNE?
Edhe pse ne mendojme qe “tradhetaret” jane shume, ne fakt ne SHBA jane vetem 25% e meshkujve te martuar. Per Shqiperine:….nuk ka statistika!

PO FEMRAT QE TRADHETOJNE?
Serish ne SHBA perqindja e tyre eshte vetem 15%.

A DO FLISNIT ME BASHKESHORTIN/BASHKESHORTEN NESE DO MENDONIT QE U TRADHETON ESHE PA PROVA KONKRETE?
Ne fakt, edhe pa prova konkrete, duhet folur. Rrit besimin dhe komunikimin (thone ekspertet). Pergjimi i partnerit? Nuk rekomandohet nga ekspertet, por ne fakt eshte gjeja e pare qe ndodh sa nisin dyshimet e para.

NJEREZIT E ARSIMUAR TRADHETOJNE ME PAK
Sa me e larte shkalla e edukimit dhe sa me e civilizuar familja nga origjinon partneri, aq me e ulet mundesia per te tradhetuar. Perqindja e tradhetise dhe shkalla e edukimit jane ne raport te zhdrejte.

KA KOMPONENT GJENETIK NE TRADHETINE BASHKESHORTORE
Sikurse ka varesi me komponent gjenetok ndak alkoolit apo bixjozit, ashtu ndodh edhe me tradhetine.