PERFITIMET E TRUPIT TE NJERIUT NGA MARREDHENIET SEKSUALE

PERFITIMET E TRUPIT TE NJERIUT NGA MARREDHENIET SEKSUALE

SHARE
  1. MARREDHENIET SEKSUALE FORCOJNE SISTEMIN IMUNITAR   Njerezit te cilet jane seksualisht aktive, semuren me pak gjate vitit. Ne trupat e njerezve te cilet kryejne marredhenie seksuale 1-2 here ne jave, eshte vene re prani me e larte antitrupash.
  2. PERMIRESON KONTROLLIN E FSHIKEZES SE URINES TEK FEMRAT marredheniet seksuale forcojne muskulaturen e regjionit pelvik. Per pasoje forcohet edhe fshikeza e urines, duke shmangur “injkontiniencen” apo mosmbajtjen e urines.
  3. UL PRESIONIN E GJAKUT vecanerisht presionin sistolik qe eshte i pari qe matet.
  4. SHERBEJNE SI NJE USHTRIM I MIRE FIZIK gjate marredhenieve seksuale perdoren 5 kalori per minute, ndersa gjate kohes qe shohim TV harxhojme 4 kalori. Gjithashtu shton kontraktimin e zemres, duke forcuar muskulaturen e saj.
  5. UL RREZIKUN PER ATAK ZEMRE seksi ndihmon qe nivelet e estrogjenit dhe te testosteronit te mbahen ne balance. Ne rast se keto nivele do te bien mund te beheni me osteoporoze apo te kaloni nje atak zemre.
  6. PASKESON DHIMBJEN me mire nje orgazme se nje spirine, pakeson dhimbjen e shpines dhe te kembeve, si dhe krampet muskulare.
  7. PERMIRESON GJUMIN pas orgazmes clirohet prolaktina e cila nxit procesin e gjumendjelljes.
  8. LEHTESON STRESIN vete fakti qe je afer me partnerin, permireson marredhenien dhe ul tensionin e dites. Kjo ben qe edhe gjendjet stresante pergjithesisht, te kalohen me lehte.