SI TE PARANDALOJME RENIEN E FLOKUT NEPERMJET REGJIMIT USHQIMOR…

SI TE PARANDALOJME RENIEN E FLOKUT NEPERMJET REGJIMIT USHQIMOR…

SHARE

DISA NGA NUTRIENTET ME ESENCIAL PER SHENDETIN E MIRE TE FLOKEVE:

Ushqimi I mire eshte thelbesor per shendetin e trupit ne pergjithesi. Mungesa e vitaminave,mineraleve apo nutrienteve te tjere ne organizem mund te rezulotje ne ulje te rezistences trupore dhe ne renie te flokeve. Andaj dieta jone ushqimore nuk duhet te kete mangesi ne keto elemente esencial:

VITAMINA A: Ndihmon ne prodhimin e sebumit ne skalp, keshtu qe mungesa e saj rezulton ne floke qe bien, me te brishte dhe te thate . Vitamina A eshte nje promotore shume e mire e rritjes se folikulit te shendetshem,duke e mbajtur rrenjen e flokut te lubrifikuar.

VITAMINAT B-kompleks:  jane celesi I flokeve te bukur, te forte dhe te shendetshem. Mungesa e vitaminave B-kompleks mund te rezultoje ne floke te dobet, te paushqyer dhe te demtuar.

VITAMINA B3 (Niacina): Rrit qarkullimin e gjakut ne skalp duke parandaluar keshtu renien e flokeve.

VITAMINA B5 (Acidi Pantotenik): parandalon thinjien e flokeve dhe ndalon progresimin e renies se flokeve.

VITAMINA B6 (Piridoksina): Eshte gjithashtu e rendesishme ne parandalimin e renies se flokeve.

VITAMINA B7 (Biotina): ndihmon ne prodhimin e keratines.

VITAMINA B8 ( Inositoli): ndihmon ne shendetin e mire te folikulit.

VITAMINA B12:  ndihmon ne shendetin e mire te folikulit.

ZINKU: Ndihmon ne shendetin e mire te skalpit dhe folikulit. Skalpi yne permban gjendra yndyrore, te cilat duhet te funksionojne mire qe te prodhojne sebum mjaftueshem pasi mungesa e tij shpie drejt nje skalpi te thate, zbokthit dhe eventualisht drejt renies se flokeve. Zinku ndikon gjithashtu edhe ne rregullimin hormonal ( duke perfshire testosteronin).

BAKER:  Ndihmon ne procesin e formimit te hemoglobines e cila eshte esenciale per furnizimin me gjak te te gjitha organeve te trupit duke perfshire edhe folikujt e flokeve.

HEKURI: Ndihmon ne procesin e prodhimit te hemoglobines.

 VITAMINA C:  Eshte e nevojshme per prodhimin e kolagjenit, I cili eshte shume I rendesishem per te mbajtur te bashkuar indet e “flokut”.

PROTEINAT : Floket vete jane proteine e paster. Proteinat ndihmojne ne “lindjen” e flokeve te reja.

ACIDET  YNDYRORE OMEGA-3:jane  esencial jo vetem per trurin por edhe per floket. Ushqen folikulin dhe promovon rritjen e flokeve te shendetshem.

MAGNEZI: Magnezi eshte minerali I katert me I bollshem ne organizem dhe eshte I domosdoshem per me teper se 300 reaksione biokimike ,duke perfshire edhe rritjen e flokeve.
SELENI: Seleni eshte nje element gjurme,qe e ndihmon trupin te prodhoje selenoproteina te cilat rregullojne riprodhimin, metabolizmin, sintezen e ADN dhe imunitetin. Seleni stimulon folikujt e flokut duke nxitur rritjen e flokeve te rinj.