SI TA MBAJME ME GJATE TUALETIN NE LEKURAT E YNDYRSHME

SI TA MBAJME ME GJATE TUALETIN NE LEKURAT E YNDYRSHME

SHARE

Lajeni mire fytyren ne mengjes

Cdo mengjes, perpara vendosjes se tualetit, lajeni mire fytyren. perdorni nje lares i cili ka ne permbajtje acis salycilik. Mos harroni te lani duart perpara se te lani fytyren.

Pastrojeni zonen T me nje tampon me alkool  

Nqs keni nje zone T te yndyrshme, atehere nje pambuk me alkool, pas larjes qe jaloket me shpejtesi ne zonen T, do tu ndihmoje qe te pastroni me lehte fytyren. Mos perdorni sasi te madhe alkooli se mund tu thaje lekuren.

Kujdes me cfare hani 

Nqs keni lekuire te yndyeshme, shmangni nga dieta ushqimet qe ju shtojne yndyren si te skuqura, te kripura, alkool apo te emblat. hani me shume ushqime qe kane ne permbajtje Vit A si spinaq dhe karrotat. Vitamina A pengon formimin e yndyres.

Perdorni zbutes “oil free” 

Edhe lekura e yndyrshme ka nevoje per zbutes. Nese nuk zbutet, krijon deskuamim apo rrjepje te shoqeruar me mbiprodhim yndyre. Perdorni kremera qe kane specifikimet “mat” apo “oil free” te rekomanduar nga dermatologu juaj.

Perpara fondatintes vendosni puder.

Vendosni nje shtrese te lehte pudre para fondatintes. Mund te duket e cuditshme, por eshte menyre e mire per te mbajtur nen kontroll yndyren. E mban fondatinten deri ne 8 ore, pa asnje yndyrosje. pas aplikimit te kesaj metode, mos harroni ta lani mire fytyren.

Vendoni nje “primer” mat

“Primeri” eshte i mire per cdo tip lekure, por per lekuren e yndyrshme eshte thelbesor. Eshte dhe nje baze e mire per te mbajtur tualetin, pervecse pakeson yndyren.

Mos perdorni korrektor per syte  

Shume femra perdorin korrektoret e syve, por ato qe kane lekure te yndyrshme nuk duhet ta perdorin. Korrektori, thjesht ndryshon ngjyrimin e lekures, nuk e permireson ate. per lekuren e yndyrshme duhet “primeri”.

Perdorni fondatinten e duhur 

Nqs keni lekure te yndyrshme, edhe fondatinta qe perdorni duhet te jete per lekure te yndyrshme. per nje tualet qe zgjat shume duhet te keni parasysh keto fjale kyc ne perzgjedhjen e produktit: “long lasting”, “oil-free mineral based matte foundation” ose “stay matte”. E miea eshte qe per lekurat e yndyrshme, fondatinta te perhapet me furce.

Perdorni maska nje deri dy here ne jave

Maskat e ndihmojne lekuren te pastrohet me mire dhe te kete pamje me te bukur e me te hidratuar. Respektoni kohen e mbajtjes se masakes ne fytyre.

Mbani pudren me vete

Nqs e shihni qe edhe pas masave te tilla lekura ju eshte yndyrosur, pasi keni qendruar gjate me fondatinten, atehere mbani nje puder me vete dhe jepini nje riprekje fytyres.