SA SHPESH DUHET T’I LAJME FEMIJET ?

SA SHPESH DUHET T’I LAJME FEMIJET ?

SHARE

Per shume familje, koha kur duhet te bejne banje femijet eshte si nje kohe beteje te vertete. Ndaj dhe prinderit me siguri do te gezohen kur te marrin vesh se nuk eshte e nevojshme te lajne perdite femijet e tyre.
Mikrobet, ne nje fare menyre jane te shendetshme per femijet, pasi e mesojne trupin se si te luftoje me bakteriet dhe e ndihmojne qe te ndertoje nje sistem imunitar me te forte.

Zgjedhja se sa here i duhet bere banje femijes varet nga:

Mosha: pergjithesisht femijet e moshes 6-11 vjec duhen lare 2 deri 3 here ne jave.

Tipi i flokut: Femijet e moshes 6-11 vjec, duhet t’i lajne floket nje deri 2 here ne jave deri ne pubertet.

Alktiviteti: Ne rastet ekstreme kur luajne shume e per pasoje djersiten po shume, mund te shtojne numrin e larjes se flokeve. Po ashtu pasi lahen ne det, pishine apo liqen.

Puberteti: Kur nis puberteti rreth moshes 12 vjec, duhet te nisin te lajne trupin cdo dite dhe floket t’i lajne cdo dy dite. Po ne kete moshe fytyra nis te lahet me uje dhe me sapun dy here ne dite.

Balsami dhe kremi i trupit/ balsami i flokeve: duhet perdorur pas banje. Per floket behen vetem majat e flokeve dhe ko skalpi.