PËRSE DUHET TI KONSUMOJMË HURMAT?

PËRSE DUHET TI KONSUMOJMË HURMAT?

SHARE
 1. Ndihmojnë në luftën kundër qelizave kancerogjene.
 2. Forcojnë imunitetin.
 3. Luftojnë hipertensionin.
 4. Mund ti shijojnë edhe pacientët diabetik ( prania e pektinës rregullon nivelin e sheqerit në gjak).
 5. Përmirësojnë shëndetin e sistemit tretës ( duke eleminuar ndjesinë e fryrjes dhe konstipacionin).
 6. Përmirësojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.
 7. Ndihmojnë rënien në peshë.
 8. Përmirësojnë shikimin.
 9. Burim i pasur fitonutrientësh.
 10. Ndihmojnë në shëndetin e mirë të mëlçisë.
 11. Përmbanjnë  veti të forta diuretike në saj të pranisë së kaliumit dhe kalç
 12. Lehtësojnë simptomat e gripit dhe të ftohtit në saj të përmbajtjes së lartë të vitaminës C.
 13. Kanë veti detoksifikuese ( largojnë toksinat ), në falë përqëndrimit të lartë të antioksidantëve.
 14. Një hurmë mesatare përmban 6 gramë fibra J