PASTRIMI I FYTYRES

PASTRIMI I FYTYRES

SHARE

Pasi te keni percaktuar tipin tuaj te lekures atehere mund te merrni nje sere masash per mirembajtjen e saj, me e rendesishmja nder te cilat eshte higjena. Per te pastruar mire fytyren ju rekomandoj te veproni ne kete menyre:

  • Para larjes mblidhni floket ose vendosni nje rrip qe ato te mos ju bien ne fytyre. Keshtu pastrimi do te marre kohen e duhur dhe do te behet i plote.
  • Lageni fytyren disa here me uje te vaket.Uji i vaket hap poret dhe ju ndihmon te pastroni me thelle. Shmangeni ujin e ftohte ne larjen e fytyres. Ende mos e thani fytyren!
  • Perdorni laresin ose sapunin duke e aplikuar ne fytyre me levizje rrethore. Perhapeni me delikatese ne fytyre, vecanerisht nese keni akne ferkimi mund ta perkeqesoje ose te lere shenja. Nuk u nevojitet shume sapun ose lares per te pastruar fytyren ndaj mos e ekzagjeroni.
  • Shpelajeni mire fytyren. Hidhini uje fytyres disa here, duke e ferkuar lehte me duar, pas cdo shpelarje. Nese laresi nuk shplahet lehte mund te merrni nje cohe te paster apo peshqir pambukur ta shplani me uje, shtrydheni dhe me te pastroni fytyre. Ne fund shplajeni prape.
  • Shplajeni shume fytyren , me shume se sa mendoni qe duhet shplare. Nese mbetet sapun apo lares ai e than lekuren, bllokon poret e saj dhe ndryshon pH. Lenia e sapunit e ben me te piset se me pare lekuren tuaj.
  • Tregoni kujdes maksimal ne shplarjen e kufirit midis flokut dhe fytyres, nofulles se poshtme dhe cfare rrjedh poshte saj.
  • Me nje peshqir te bute fshijeni fytyren me delikatese.
  • Vendosni nje tonic, pa alkool me nje disk pambuku.