PASTRIMI I FYTYRES

Pasi te keni percaktuar tipin tuaj te lekures atehere mund te merrni nje sere masash per mirembajtjen e saj, me e rendesishmja nder te cilat eshte higjena. Per te pastruar mire fytyren ju rekomandoj te veproni ne kete menyre: Para...
Per te percaktuar tipin e lekures suaj beni kete prove: Sapo te jeni zgjuar nga gjumi merrni nje pecete letre dhe vendoseni mbi fytyre duke e shtypur me duar ne te gjithe fytyren. Nese ne peceten e letres nuk ka gjurme...
Nqs mendoni se dini cdo gjë për buzët e njerëzve, e keni gabim. Vetëm hidhuni nje sy 13 fakteve magjepëse për buzët.   Buzët tuaja janë unike. Cdo specie kafshësh ka buzë,sigurisht. Por vetëm buzët e njeriut kanë një kontur kaq të...

GJUMI DHE LEKURA

TE MIRAT E GJUMIT PER LEKUREN TUAJ Gjumi rrit funksionimin e lekures. Fale drites se diellit dhe asaj artificial, vitaminat, proteinat dhe retinoidet e humbasin fuqine e tyre. Gjate nates kjo fuqi eshte e plote. Gjumi nxit aktivitetin qelizor. Ky aktivitet...
Ritmi I rritjes Shpejtësia me të cilën rriten thonjtë është rreth 1 cm për 100 ditë, kështu ju mund ta mendoni vetë se sa u duhet thonjve të dorës tuaj të rriten ,atyre u duhen afërsisht rreth 4 - 6...
Zgjedhja e produktit te gabuar. Perdorni product te pershtatshem per lekuren tuaj. Larja e tepruar. Mos e lani me shume se 1-2 here ne dite. Larja me uje te ngrohte qe te happen poret. Poret nuk kane muskuh qe te happen...
Vitamina A Pengon mbiprodhimin e yndyres. Yndyra e mbron lekuren nga ndotjet dhe bakterie, por sapo mbiprodhohet, krijon lekuren me tendence akneike. Konsumoni melcine, kungullin, kajsite dhe spinaqin.     Vitamina C Antioksidant I fuqishem , I cili jo vetem forcon imunitetin, por...
Pavaresisht rekomandimeve te meposhtme, mos harroni qe cdokush ka individualitetin e tij, keto ushqime mund te nxisin aknet tek disa njerez dhe tek disa te tjere jo.. Kafeja dhe ushqimet e gatshme Ushqimet me permbajtje Jodi. Sasite e medha te jodit perkeqesojne...
Eni Lena ka lindur ne Tirane. Me nje pasion te hershem ndaj te bukures, ajo ju dedikua po aq heret artit te make-up duke shkrire me njera tjetren tonalitetet e ngjyrat e emrave me te njohur te produkteve te...
Edukimi/Arsimimi: Fakulteti i Mjeksise, UT, Mjek i Pergjithshem 1988; Fakulteti i Mjeksise, UT, Departamenti i Semundjeve Infektive, Mjek Infeksionist 1993   Edukimi ne vazhdim: Universiteti i Kalifornise, San Diego, Shkolla Mjeksise, Janar-Qershor 1996, Mini residence ne Kujdesin per...