MASTURBIMI FEMEROR

MASTURBIMI FEMEROR

SHARE
1. Eshte i mire per trupin e femres

Masturbimi te femrat rrit qarkullimin e gjakut dhe cliron substanca te trurit qe euhen “endorfina”. Kjo spjegon, sipas studimeve te bera, rritjen e humorit pas aktit te masturbimit edhe pse nuk arrihet orgazma. Si te meshkujt edhe te femrat arrihet nje nivel i larte humori.

2. Permireson jeten seksuale 

Femrat qe masturbojne, jane seksualisht me te sigurta dhe me me shume vetebesim edhe ne marredhenie me partnerin. Ky akt i ve ne kontakt me deshirat e tyre dhe rrit mundesine per te njohur trupin. Nqs femrat kane probleme ne arritjen e orgazemes, masturbimi eshte nje proces qe i ndihmon shume.

3. Permireson problemet seksuale postmenopauze

Shume gra shohin ndryshime pas menopauzes. Vihen re ndryshime ne strukturen e vagines qe behet me e ngushte dhe veshtireson marredheniet seksuale dhe ekzaminimet gjinekologjike. Masturbimi rrit fluksin e gjakut, lehteson problemet e infeve dhe te lubrifikimit natyral.

4. Nuk ka pse te jete i shpejte apo te mbaroje me nje orgazem 

Vete akti i masturbimit, nuk ka pse te shihet me tmerr nga femrat dhe te ndjehen ne faj per te. meshkujt e behne masturbimin rregullisht dhe nuk ndihen aspak keq. Kjo do te thote qe si proces duhet te marre kohen e vete dhe te mos ndjeheni ne turp.

5. Lodrat seksuale ndihmojne 

Pavaresisht se ne Shqiperi te flasesh per “seksin” konsiderohet tabu, kjo nuk do te thote qe femrat shqiptare nuk masturbojne. Ndryshe nga femrat perendimore, ato nuk perdorin te ashtuquajturat “lodra seksuale” qe blihen ne dyqanet e seksit. Ne SHBA gjysma e femrave nga 18 ne 60 vjec kane perdorur nje nga lodrat seksuale si dildo apo vibrator per kenaqesine  etyre seksuale.

P. S. Ky shkrim eshte pronesi e beautycare.al . Ndalohet cdo riprodhim pa autorizimin e redaksise.