KUJDESI PER LEKUREN NE DIMER

KUJDESI PER LEKUREN NE DIMER

SHARE
  1. Kerkoni nje specialist

Mos hyni ne farmacine e pare qe gjeni, per te marre nje krem per lekuren tuaj. Kremi mund te mos vleje fare dhe eshte shpenzim I hedhur dem. Mjeku dermatolog do te beje nje vleresim te mire te situates dhe do tu percaktoje nje regjim te mire per lekuren tuaj. Mos harroni: nuk eshte cmimi dhe emrr I produktit qe percaktojne vleren e tij, por vete lekura juaj.

 

  1. Gjeni nje zbutes dhe ushqyer te mire per lekuren, me te forte se ai qe perdorni ne pranvere dhe ne vjeshte. Duhet te kete baze vajore, perndryshe nga ai pranveres dhe veres me baze ujore. Permbajtja vajore do te krijoje nje shtrese mbrojtese per lekuren tuaj!
  2. Dielli I dimrit eshte demtues per lekuren tuaj, ndoshta jo aq sa ne vere, por mbetet I demshem, vendosni mbrojtes ne fytyre dhe ne duar 30 minuta perpara se te dilni nga shtepia, riaplikoni mbrojtjen shpesh.
  3. Jepuni nje dore, duarve tuaja

Kane lekuren te holle dhe kane pak gjendra yndyrore. Kjo do te thote qe eshte e veshtire t’I mbani te buta, vecanerisht ne dimer. Shpesh ne kete stine thahen, cahen dhe gjakosen. Mos harroni te vishni doreza.

  1. Shmangni corapet dhe dorezat e lageshta !

Mund te shkaktojne irritim te lekures, kruajtje dhe plasaritje te saj deri ne ekzeme.

Kujdes kondicionerin

Shkakton tharje te ambientit duke marre lageshtine qe ndodhet ne te. Tharja e ambientit do te shoqerohet me tharje te lekures suaj. Vendosni lageshtues ambienti.

  1. Hidratoni veten tuaj, jo lekuren

Mos e beni procesin e pirjes se ujit nje process te sforcuar. Uji I ben mire te gjithe trupit ne pergjithesi, jo vetem lekures. Pini minimalisht 10-12 gota uje ne dite.

  1. “Grasatoni “ kembet.

Perdorni zbutes me permbajtje vazeline (Petrolateum Jelly) dhe me glicerine. Perdorni eksofoliues per shputat e kembeve.

  1. Kujdes me “Peeling”

Nese lekura juaj eshte ekstremisht e thate, shmangni perdorimin e scrub, maskave te forta dhe me baze alkooholi. Gjeni nje lares te bute, nje tonik pa alkool dhe nje maske ekstremisht hidratuese.

  1. Mos perdorni banja te nxehta

Banjat e nxehta shkaterrojne barrieren lipidike ne lekuren tuaj, dhe jumbin zbutesin natyral te vete lekures. Rrini sa me pak ne uje. Mund te hidhni pak sode buke, ne ujin e vaskes per te ndihmuar ne ruajtjen e ekuilibrave te lekures.