KEPUCET STILETO, HISTORIA

KEPUCET STILETO, HISTORIA

SHARE

U emertuan keshtu ne 1930, sipas nje tip shpate.

Klasikja “stiletto” vjen nga Franca me dizenjatorin Roger Vivier.

Taka e tyre mund te shkoje nga 2.5cm ne 25cm.

Nxjerrin me ne pah format e kembeve dhe te vitheve.

Konsiderohen me shume nje veshje qe perdoret per joshje se sa per zgjatjen e femres.

Pothuajse u zhduken ne votet 90te kur taka nisi te trashej.

U rikthyen fuqishem ne shekullin e 21 si nje nder elementet kryesore te “femme fatale”

Nue fund te dites nuk jane shume te rehatshme.