GJUMI DHE LEKURA

GJUMI DHE LEKURA

SHARE

TE MIRAT E GJUMIT PER LEKUREN TUAJ

 1. Gjumi rrit funksionimin e lekures. Fale drites se diellit dhe asaj artificial, vitaminat, proteinat dhe retinoidet e humbasin fuqine e tyre. Gjate nates kjo fuqi eshte e plote.
 2. Gjumi nxit aktivitetin qelizor. Ky aktivitet rigjenerues eshte me I shpejte gjate dites sesa gjate nates.
 3. Rregullon demtimet e bera gjate dites. Ne bashkepunim me nje krem te mire me antioksidante, ai qeteson demtimet e bera gjate dites nga dielli, dehidrimi, ndotja dhe agjentet e tjere atmosferike.

 

SI TE BEJME NJE GJUME TE MIRE PER NJE LEKURE SA ME TE MIRE

 1. Krijoni nje ambient te erret
 2. Flini ne nje shtrat te rehatshem, me nenkresa te rehatshme
 3. Bini ne shtrat dhe cohune ne te njejten ore
 4. Beni nje banje te ngrohte para gjumit
 5. Lexoni nje liber apo degjoni muzike te qete
 6. Mos hani para se te flini
 7. Mos pini cigare para se te flini
 8. Mos pini kafe apo pije me gaz
 9. Thuajini Jo alkoolit para gjumit