DJERSINI SHUME? JA DISA ZGJIDHJE:

DJERSINI SHUME? JA DISA ZGJIDHJE:

SHARE

2-3% e njerezve djersijne 10 here me shume se te tjeret. Ja disa keshilla per kete grup popullate:

– kujdes dieten, shmangni alkoolin dhe ushqimet pikante si kerrin dhe specat djeges.

– kujdes banjen, thahuni menjehere. Lageshtia e djerses me lageshtine pas banje, zberthejne bakteriet dhe bejne qe te clirohen erera te pakendshme.

– kujdes afshet e nxehta dhe djersitjen gjate nates. Nese keni situata te tilla perpiquni te visheni sa me holle dhe ambiehti te jete sa me i fresket.

– vishuni vetem me pambuk, shmangni te leshtat, sintetiket e akriliket.

– kontrolloni stresin, ky i fundit e acaron djersitjen.

– zgjidhni antidjersen e duhur dhe vendoseni edhe perpara gjumit, ne sqetulla te lara e te thara mire.

– kujdes kembet, lajini e thajini mire dhe mos vishni dy dite rresht te njejtat kepuce.

– ruani peshen trupore, kujdes mbipeshen.

– kujdes rrobat, nderrojini perdite.