CFARE TE MOS HAME, QE TE PAKESOJME YNDYREN E LEKURES

CFARE TE MOS HAME, QE TE PAKESOJME YNDYREN E LEKURES

SHARE

Pavaresisht rekomandimeve te meposhtme, mos harroni qe cdokush ka individualitetin e tij, keto ushqime mund te nxisin aknet tek disa njerez dhe tek disa te tjere jo..

Kafeja dhe ushqimet e gatshme

Ushqimet me permbajtje Jodi.

Sasite e medha te jodit perkeqesojne cdo tip akne, sidomos aknen cistike.

Sheqeri
Egziston nje lidhje e njohur midis rezistences ndaj insulines dhe aknes. Pakesimi I sheqerit qe merrni, pakeson edhe insulin rezistencen e per pasoje edhe aknen.

Bulmeti

Eshte I njohur ndikimi I qumeshtit dhe yndyrnave te tij ne lekuren akneike. Ndaj rekomandohet konsumimi I kosit me pak yndyre.