CFARE JANE PREZERVATIVET FEMERORE

CFARE JANE PREZERVATIVET FEMERORE

SHARE

Kondomi femeror eshte nje qese qe perdoret gjate marredhenieve seksuale per te parandaluar shtatzanine e padeshiruar dhe per te ulur rriskun e Semundjeve seksualisht te Transmetueshme (SST). Ka dy unaza elastike ne te dy skajet e tij dhe vendoset thelle ne vagine para marredhenieve seksuale. Unaza fundore qe eshte me e ngushte e mban prezervativin femeror jashte vagines, ndersa ajo qe eshte me e gjere rri jashte saj.

 

Si te gjitha metodat kontraceptive eshte me efikas kur perdoret me korrektese. Efektiviteti rritet kur behet fjale per SST.

Eshte i preferuar si nga femrat edhe nga meshkujt. Mund te merret ne farmaci, por ende nuk egziston ne farmacite shqiptare.

Perdorimi i tij lindi si nevoje ne rastet kur partneri mashkull eshte alergjik ndaj lateksit prej te cilit perbehen prezervativet mashkullore.

Sigurisht qe ka edhe efektet e veta anesore si irritacion te mukozave vaginale, ul ndjeshmerine gjate marredhenieve seksuale.

Ne SHBA kostoja shkon nga 2 ne 4 Dollare per nje cope.