CFARE ESHTE TRIKOTILOMANIA (KEPUTJA E FLOKEVE)

CFARE ESHTE TRIKOTILOMANIA (KEPUTJA E FLOKEVE)

SHARE

Trikotilomania eshte nje nevoje e parezistueshme e njerezve qe e kane per te shkulur qimet e flokeve, qerpiket apo vetullat. Eshte nje crregullim impulsiv, te cilin pacientet e kuptojne qe e kane, por qe nuk i rezistojne dot.
Shkulja e qimeve eshte nje akt te cilit nuk i rezistojne dot.

Njerezit me kete problem:
Ndjehen te tensionuar para shkuljes se flokeve
Qetesohen vetem pasi kane shkulur qimet
Kane probleme ne pune dhe jeten sociale per shkak te ketij crregullimi
Kane zona ne koke me floke te keputur
Kane sjellje si kapja dhe rrotullimi i qimeve, shkulja e tyre, vendosja e qimeve te flokeve mes dhembeve apo dhe ngrenia e flokeve.

Shkaku i saj eshte i panjohur.

Individet me kete problem duhet te ndiqen nga klinicisti, per t’ju nenshtruar nje terapie e cila do te lehtesonte dhe zhdukte simptomat.