CFARE E ACARON ROSACEAN

CFARE E ACARON ROSACEAN

SHARE

Rosacea eshte nje patologji e zakonshme lekure, e cila ka prirje te zhvillohet me shume ne njerezit me lekure te ndjeshme. Nis me skuqje te lekures dhe mund te agravoje me tej ne vizatim te forte te kapilareve dhe me daljen e pucrave te ngjashme me aknen.

Faktoret shperthyes te saj jane:

USHQIMET

Ushqimet pikante

Alkooli

Ushqimet e nxehta

Pijet e nxehta

AKTIVITETET

Banja te nxehta/sauna

Ushtrime sportive

KUSHTET KLIMATERIKE

I nxehti

I ftohti

Lageshtia

Era

Dielli

EMOCIONET

Stresi

Ndryshimet e menjehershme te humorit

GJENDJE MJEKSORE

Menopauza

Kolla kronike

Varesia nga kafeina

TE TJERA

Produkte per lekuren

Medikamente