5 SHENJAT E EKZEMES

5 SHENJAT E EKZEMES

SHARE

Ekzema eshte nje problem i zakonshem i lekures qe shkakton inflamim apo acarim te lekures. Rendom quhet edhe “dermatit”, ndersa ne gjuhen popullore quhet “rrjebull”.

Shfaqet ne forma te ndryshme klinike, por shenjat e saj jane:

  1. Kruajtja eshte shenja e pare e ekzemes.  Mund te jete pikerisht kruajtja ajo qe sjell shqetesimet ne lekure dhe demtimet e saj.
  2. Deskuamimi apo tharja e lekures dhe largimi i saj ne trajten e copezave te thara te lekures.
  3. Skuqja, mund te jete shenja tjeter e ekzemes dhe prek bazen e lekures se prekur nga ekzema.
  4. Vezikulat apo flluskat e mbushura me uje. Mund te cahen dhe te krijojne kore te verdha apo te gjakosura.
  5. Carja dhe fisurimi i lekures, ndosh pas gjithe hapave te mesiperm.

Pas kesaj klinike mund te vazhdohet me kruajtje dhe me ndjesine e djegies se lekures. Ne te gjitha rastet qe lekura paraqet ketoshenja drejtohuni tek dermatologu juaj.

SHARE
Artikulli i mëparshëmUSHQIMET AFRODIZIAKE !
Artikulli tjetërSTRESI DHE LEKURA