SI TA VENDOSIM KREMIN MBROJTES NDAJ DIELLIT

SI TA VENDOSIM KREMIN MBROJTES NDAJ DIELLIT

SHARE

Qe te zgjedhesh nje krem mbrojtes nuk eshte e lehte, duhet te njohesh mire lekuren tende dhe per cfare ajo ka nevoje. Por edhe pas zgjedhjes se kremit, po aq e veshtire mbetet menyra e aplikimit te tij. Nje krem mbrojtes qe nuk vendoset sic duhet, nuk do ta kryeje mire funksionin e vet.

 

  • Vendoseni kremin 15 deri ne 30 minuta para se te dilni ne diell. femrat mund ta vendosin kremin mbroktes edhe nen make up (fondatinte). U duhen 2 luge gjelle jrem mbrohtes per te mbuluar lekuren e trupit. Mos venia e sasise se duhur ben qe te arrihet vetem 15-25% e mbrojtjes.

 

  • Mos harroni te lyeni: veshet, shpinen e kembes, kembet, apo pjesen pa floke (per meshkujt) . perdorni balsam me faktor mbrojtes edhe per buzet, pasi edhe ato mund te rrezikohen nga dielli.

 

  • Nuk ka rendesi se cfare shkruhet ne etikete per kohezgjatjen e kremit. Filtri mbrojtes i kremit nuk zgjat me shume se 90 minuta ne lekure. Rivendoseni kremin nese beni banje apo djersini.

 

  • Kujdes datat e skadences dhe kohen kur e keni hapur per here te pare kremin. Me kohen ai e humbet fuqine mbrojtese.

 

  • Vendosni krem mbrojtes sa here dilni jashte, ka apo nuk ka diell. Edhe pse mund te kete re 80% e rrezeve UV mund te depertojne permes tyre. RRezet e diellit jane te demshme edhe ne dimer.