10 USHQIME QË PËRSHPEJTOJNË PLAKJEN!

10 USHQIME QË PËRSHPEJTOJNË PLAKJEN!

SHARE
  1. ËMBËLSIRAT : Sheqeri i tëpërt shëmton buzëqeshjen,shkatërron dhëmbët.
  2. ALKOOLI : Mëlçi e shëndoshë, lëkurë e shëndoshë. Mëlçi e sëmurë d.m.th mbajtje e toksinave në organizëm dhe rrjedhimisht akne, rrudha, rosacea.
  3. VERA E BARDHË : Dëmton dhëmbët.
  4. MISHI I DJEGUR : Përmban agjentë pro-inflamatore për organizmin, të cilët dallojnë për shkatërrimin e kolagjenit.
  5. USHQIMET E KRIPURA: Organizmi ka tendencën që të mbajë shumë lëngje kur ekspozohet ndaj ushqimeve të kripura  dhe rrjedhimisht të vështirësojë rënien në peshë.
  6. MISHRAT E PROCESUAR : Llojet e sallameve, shumica përmbajnë konservantë të cilët nxisin procesin e inflamacionit në organizëm duke përshpejtuar plakjen.
  7. USHQIMET PIKANTE : Kanë efekt përkeqësues për tipin e lëkurës të prirur për Rosacea, vecanërisht në periudhën e menopauzës.
  8. PIJET ENERGJIKE: Dëmtojnë zmaltin e dhëmbëve.
  9. MISHI I KUQ : Gjenerojnë prodhimin e radikaleve të lira ,të cilat janë armiku kryesor i shëndetit të qelizave tona.
  10. KAFEJA : Si çdo diuretik tjetër, e konsumuar ne sasi të mëdha, rrit ekskretimin e ujit duke shkaktuar dehidratim të organizmit duke përfshirë patjetër edhe lëkurën , duke e bërë atë të duket e plakur dhe pa jetë.